Banken

"Door de jarenlange ervaring en opgebouwde kennis, kunnen wij vertrouwen op de goede begeleiding van de The Reclaim Company."
NIBC
Markets

Complete dienstverlening

Als bank wilt u uw cliënten de beste en meest complete dienstverlening aanbieden, waarbij het terugvorderen van bronbelasting u voordeel biedt ten opzichte van uw concurrenten.
The Reclaim Company biedt verschillende diensten aan banken, waardoor enerzijds de cliënten die recht hebben op teruggaaf van bronbelasting en anderzijds de bank optimaal kunnen profiteren van de bestaande mogelijkheden.
Deze diensten zijn onder andere: het volledig overnemen van de terugvordering van de bronbelasting; bronbelasting terugvorderen in specifieke landen waar u onvoldoende kennis van heeft; consultancy inzake het proces rondom terugvordering bronbelasting; consultancy inzake het openen en inrichten van rekeningen bij uw custodians; support bij onvoldoende capaciteit in uw organisatie; gebruik en support van de The Reclaim Company – applicatie on premises danwel als SAAS.

Partner program

Het terugvorderen van bronbelasting verhoogt het rendement van investeringen en beleggingen. Bij veel banken, vermogensbeheerders en bewaarplaatsen ontbreekt echter de kennis of capaciteit om deze dienstverlening aan hun klanten aan te bieden. Wilt u de terugvordering van bronbelasting aanbieden binnen uw dienstenpakket als financiële dienstverlener? The Reclaim Company biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van een whitelabel of directe implementatie van het systeem, waarbij onze medewerkers u lokaal ondersteunen. Wilt u meer weten over ons partnerprogramma?

Reclaim controle

Banken schakelen ons met regelmaat in om uitkerende instellingen te controleren. Bij een onderzoek stellen wij vast of de dividenduitkeringen en de hieruit voortvloeiende inhoudingen voor bronbelasting correct zijn behandeld. The Reclaim Company beoordeelt hierbij of er van alle beschikbare mogelijkheden gebruik is gemaakt, uit hoofde van verdragen, nationale wetgeving en EU-regelgeving.

Qualified Intermediary U.S. & FATCA.

Door de I.R.S. wordt het tegenwoordig bijna afgedwongen om als tussenpersoon de status van Qualified Intermediary (Q.I.) te verkrijgen. Deze status verkrijgen is relatief eenvoudig aangezien het “slechts” een overeenkomst met de I.R.S. is De gevolgen van de Q.I. status kunnen echter grote impact hebben op een organisatie, daarnaast is de FATCA regelgeving hier ook nog bij gekomen vanaf 2010. Waar eerder nog enige coulance bestond bij de I.R.S. met betrekking tot mogelijke onduidelijkheden , is dit aangescherpt naar strenger toezicht. De implementatie om de status van Q.I. te verkrijgen en te behouden kan een behoorlijke impact hebben op een organisatie en is al kostbaar genoeg voor de meeste partijen. De uitdaging is om de bij de Q.I. overeenkomst behorende afspraken met betrekking tot identificatie, inhouding en rapportage correct te implementeren en zo nodig bij te sturen. Als Q.I. wil je het risico voorkomen dat geen extra kosten als gevolg van boetes of extra audits gemaakt worden, onder andere omdat het proces van client-identificatie tot aan rapportage aan de I.R.S. niet correct (meer) is ingericht. Extra kosten of kostbare tijd van medewerkers kunnen voorkomen worden door het proces correct in te richten en tijdig bij te sturen waar nodig.

Memorandum for Secretary Mnuchin

In het “ Memorandum for Secretary Mnuchin” (14-10-2020); van de Department of Treasury (US) staat onder andere met betrekking tot de international Tax compliance:
TIGTA reported that IRS processes did not identify 1,919 withholding agents with reporting discrepancies totaling more than $182.7 million. Our review also identified 366 withholding agents that claimed $506 million more in credits for tax withheld than was reported on the Forms 1042-S.

Waarom kiezen voor The Reclaim Company?

Hoogste aantal succesvolle vorderingen

Onze specialisten zorgen niet alleen voor succesvolle terugvorderingen, ze nemen het volledige proces uit handen.

Hoog kennisniveau

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in deze complexe materie in combinatie met wereldwijde kennis, hebben zij alles in huis om u te ontzorgen.

Gunstige prijsstelling

Een full-service dienstverlening, tegen een goed en transparant tarief.

Altijd actueel

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van terugvorderingen.

U blijft op de hoogte

Onze specialisten nemen het proces uit handen maar houden u altijd op de hoogte van de status en ontwikkelingen.

Minder risico

Door de snelle werkwijze van onze specialisten loopt u minder risico.

Meer informatie?

Neem contact op met Pjotr van der Veer via
p.vanderveer@thereclaimcompany.com  | +31 (0)348 418 557

of vul het contactformulier in