Particulier

Bronbelasting terugvorderen

Als particuliere belegger is het lastig om bronbelasting terug te vorderen, omdat het een complex, bureaucratisch proces is. Bovendien bieden lang niet alle banken en vermogensbeheerders deze dienstverlening aan. Wanneer u een dividenduitkering op een buitenlandse belegging ontvangt, wordt hier bronbelasting op ingehouden. Indien Nederland met het betreffende land een belastingverdrag heeft afgesloten is een deel van de ingehouden bronbelasting terug te vorderen bij de buitenlandse fiscus. Wij nodigen u uit om de Reclaim Quick Scan uit te voeren. The Reclaim Company is graag van dienst in het proces van terugvordering, een kennis- en arbeidsintensief proces waar The Reclaim Company in gespecialiseerd is

The Reclaim quickscan

Door de Reclaim Quickscan uit te voeren, krijgt u direct een goede indicatie van de hoeveelheid bronbelasting die u kunt laten terugvorderen. De Reclaim Quickscan is een rekenhulp die, op basis van de (anonieme) invoer van de hoeveelheid dividend die u heeft ontvangen, inzichtelijk maakt op welk bedrag aan bronbelasting teruggave u recht heeft. Blijkt uit de resultaten van de Reclaim Quickscan dat er mogelijkheden zijn om bronbelasting terug te vorderen, dan kunt u uw contactgegevens achterlaten via onze aanmeldingspagina. Vervolgens nemen wij contact met u op, om de mogelijkheden geheel vrijblijvend te bespreken.

Kosten voor terugvorderen

Voor Nederlands ingezetenen rekenen wij voor het terugvorderen van bronbelasting in “standaard” landen €55,00 (exclusief BTW) per terug te vorderen regel belasting (kijk bij werkwijze welke landen hieronder vallen). Dit houdt in dat als u een aandeel aanhoudt waarover u vier keer per jaar dividend ontvangt, er in dat jaar vier regels belasting zijn terug te vorderen.
Naast de kosten voor onze dienstverlening, is het mogelijk dat uw bank kosten in rekening brengt omdat er additionele documentatie wordt vereist (in de vorm van dividendnota’s). Deze kosten verschillen per land en per bank.
Ons advies is dan ook om bij uw bank te informeren welke aanvullende kosten zij eventueel in rekening brengen uit hoofde van ondersteuning bij het proces van terugvordering van bronbelasting

Niet-Nederlands ingezetenen

Voor niet-Nederlands ingezetenen bedragen de kosten per terug te vorderen regel belasting € 125,00. Vermelde bedragen zijn exclusief BTW.
 
Uiteraard ondersteunen wij ook terugvorderingen van bronbelasting in andere landen. Daarvoor gelden specifieke tarieven, welke op aanvraag beschikbaar zijn.
 

Waarom kiezen voor The Reclaim Company?

Hoogste aantal succesvolle vorderingen

Onze specialisten zorgen niet alleen voor succesvolle terugvorderingen, ze nemen het volledige proces uit handen.

Hoog kennisniveau

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in deze complexe materie in combinatie met wereldwijde kennis, hebben zij alles in huis om u te ontzorgen.

Gunstige prijsstelling

Een full-service dienstverlening, tegen een goed en transparant tarief.

Altijd actueel

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van terugvorderingen.

U blijft op de hoogte

Onze specialisten nemen het proces uit handen maar houden u altijd op de hoogte van de status en ontwikkelingen.

Minder risico

Door de snelle werkwijze van onze specialisten loopt u minder risico.

Meer informatie?

Neem contact op met Charles van Berkum via

c.vanberkum@thereclaimcompany.com   | +31 (0)348 418 557

of vul het contactformulier in