Pensioenfondsen

U als pensioenfonds

bent vrijgesteld van het betalen van dividendbelasting. Om deze vrijstelling te realiseren is met name het proces van Account Opening belangrijk. Met een goede inrichting van geld- en effectenrekening structuur kunt u het teveel betalen van dividendbelasting voorkomen.
Wanneer u de werkzaamheden rondom het terugvorderen van de bronbelasting uitbesteed aan uw custodian, bieden wij u de mogelijkheid om door middel van een second opening de processen van uw custodian te reviewen. Dit als onderdeel van het in control statement dat u ook over deze processen in bezit dient te hebben. De second opinion houdt in dat de terugvorderingen op juistheid en volledigheid gecontroleerd worden. Mochten hier constateringen uit naar voren komen, dan kan in overleg met The Reclaim Company een plan opgesteld worden om de geconstateerde bevindingen op te lossen.

Account Opening (o.a. t.b.v. relief at source)

Uw beleggingen worden veelal door een custodian beheerd in de breedste zin van het woord. In dit proces krijgt u uiteraard meerdere geld- en effectenrekeningen die geopend worden bij de custodian, welke op zijn beurt bij het openen van deze rekeningen ook bij (I)CSD’s of bij sub-custodians geld- en effectenrekeningen moeten openen.
Met onze expertise van het post-trade settlement en custody proces in combinatie met onze kennis inzake terugvorderbare bronbelasting kunnen we u adviseren bij een correcte account opening bij uw custodian alsmede bij (I)CSD en sub-custodian.
Indien u in meerdere landen belegd bent, zijn meerdere geld- en effectenrekeningen noodzakelijk waarbij met een correcte opzet (of rekening structuur) extra kosten voorkomen kunnen worden. Dit laatste is regelmatig aan de orde vanwege de complexe fiscaliteiten structuren.

Second Opinion

Uw custodian biedt de service taxreclaim aan waarmee u het teveel aan ingehouden bronbelasting terug kan krijgen. Idealiter gebeurt dit via relief at source waarbij bij de uitkering van het dividend de bronbelasting reeds verminderd is. Indien dit niet het geval is, zal uw custodian, conform afspraak, het terugvorderen van de bronbelasting voor u uitvoeren.
Wij bieden een second opinion op uw portefeuille om vast te stellen of uw custodian aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Dit doen wij door uw portefeuille door te controleren op juistheid en volledigheid. Mochten hier alsnog te verrekenen bedragen uit hoofde van bronbelastingen vastgesteld worden, dan pakken wij dit verrekeningsproces graag op.
Daarnaast dient de second opinion analyse als input op uw ‘in control statement’ aangaande uitbesteden van terugvorderingswerkzaamheden aan uw custodian.

Waarom kiezen voor The Reclaim Company?

Hoogste aantal succesvolle vorderingen

Onze specialisten zorgen niet alleen voor succesvolle terugvorderingen, ze nemen het volledige proces uit handen.

Hoog kennisniveau

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in deze complexe materie in combinatie met wereldwijde kennis, hebben zij alles in huis om u te ontzorgen.

Gunstige prijsstelling

Een full-service dienstverlening, tegen een goed en transparant tarief.

Altijd actueel

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van terugvorderingen.

U blijft op de hoogte

Onze specialisten nemen het proces uit handen maar houden u altijd op de hoogte van de status en ontwikkelingen.

Minder risico

Door de snelle werkwijze van onze specialisten loopt u minder risico.

Meer informatie?

Neem contact op met Pjotr van der Veer via

p.vanderveer@thereclaimcompany.com  | +31 (0)348 418 557

of vul het contactformulier in