intermediairs

Waarde toevoegen voor uw klanten

Als intermediair wilt u waarde toevoegen voor uw klanten en hen zo goed mogelijk bedienen. Het terugvorderen van bronbelasting zorgt voor een hoger rendement, de teruggevorderde bedragen kunnen bij ontvangst weer geïnvesteerd worden. Het terugvorderingsproces is echter complex en vraagt om specialisme. The Reclaim Company ondersteunt u hierbij. Wij nemen u alle werkzaamheden uit handen, zodat u zich als tussenpersoon kunt richten op uw vakgebied: het succesvol investeren en beleggen voor uw klanten. Wilt u de mogelijkheden verkennen? Neem dan nu contact met ons op!

Second Opinion

Uw custodian biedt de tax reclaim service aan waarmee u het teveel aan ingehouden bronbelasting terug kan krijgen. Idealiter gebeurt dit via relief at source waarbij bij de uitkering van het dividend de bronbelasting reeds verminderd is. Indien dit niet het geval is, zal uw custodian, het terugvorderen van de bronbelasting voor u uitvoeren.
Daarnaast dient de second opinion analyse als input op uw ‘in control statement’ aangaande uitbesteden van terugvorderingswerkzaamheden aan uw custodian.

Partner program

Het terugvorderen van bronbelasting verhoogt het rendement van investeringen en beleggingen. Bij veel banken, vermogensbeheerders en bewaarplaatsen ontbreekt echter de kennis of capaciteit om deze dienstverlening aan hun klanten aan te bieden. Wilt u de terugvordering van bronbelasting aanbieden binnen uw dienstenpakket als financiële dienstverlener? The Reclaim Company biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van een whitelabel of directe implementatie van het systeem., waarbij onze medewerkers u lokaal ondersteunen. Wilt u meer weten over ons partnerprogramma?

Account Opening

(bijvoorbeeld ter bevordering van relief at source)

Uw beleggingen worden veelal door een custodian beheerd in de breedste zin van het woord. In dit proces krijgt u uiteraard meerdere geld- en effectenrekeningen die geopend worden bij de custodian, welke op zijn beurt bij het openen van deze rekeningen ook bij (I)CSD’s of bij sub-custodians geld- en effectenrekeningen moeten openen.
Met onze expertise van het post-trade settlement en custody proces in combinatie met onze kennis inzake terugvorderbare bronbelasting kunnen we u adviseren bij een correcte account opening bij uw custodian alsmede bij (I)CSD en sub-custodian.
Indien u beleggingen heeft in meerdere landen, zijn meerdere geld- en effectenrekeningen noodzakelijk waarbij met een correcte opzet (of rekening structuur) extra kosten voorkomen kunnen worden. Dit laatste is regelmatig aan de orde vanwege de complexe fiscaliteiten structuren.

Reclaim controle

Banken schakelen ons met regelmaat in om uitkerende instellingen te controleren. Bij een onderzoek stellen wij vast of de dividenduitkeringen en de hieruit voortvloeiende inhoudingen voor bronbelasting correct zijn behandeld. The Reclaim Company beoordeelt hierbij of er van alle beschikbare mogelijkheden gebruik is gemaakt, uit hoofde van verdragen, nationale wetgeving en EU-regelgeving.

Waarom kiezen voor The Reclaim Company?

Hoogste aantal succesvolle vorderingen

Onze specialisten zorgen niet alleen voor succesvolle terugvorderingen, ze nemen het volledige proces uit handen.

Hoog kennisniveau

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in deze complexe materie in combinatie met wereldwijde kennis, hebben zij alles in huis om u te ontzorgen.

Gunstige prijsstelling

Een full-service dienstverlening, tegen een goed en transparant tarief.

Altijd actueel

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van terugvorderingen.

U blijft op de hoogte

Onze specialisten nemen het proces uit handen maar houden u altijd op de hoogte van de status en ontwikkelingen.

Minder risico

Door de snelle werkwijze van onze specialisten loopt u minder risico.

Meer informatie?

Neem contact op met Pjotr van der Veer via

p.vanderveer@thereclaimcompany.com  | +31 (0)348 418 557

of vul het contactformulier in